Eettinen alue / Habitare 2017

Messualueen tekstisuunnittelu & aluetta kuratoineen Tikaun viestintä

Kotimainen eettisen ja auttavan muotoilun pioneeri Tikau kuratoi vuoden 2017 Habitareen ensimmäistä kertaa eettisesti kestävää ja vastuullista muotoilua esittelevän näyttelyalueen.

 

Alueelle suunniteltiin runsaasti erilaisia tekstipintoja, sekä lisäksi toteutettiin viestintää ja PR:ää Tikaun sidosryhmille.

 

"Yhdessä uskomme, että design voi olla muutakin kuin kauniita esineitä. Parhaimmillaan eettinen muotoilu parantaa hyvinvointia kestävällä tavalla ja tarjoaa toimintamalleja yhteiskunnallisten ongelmien, kuten työttömyyden ja köyhyyden vähentämiseen."

Alueen seiniä kiertävät tekstipinnat kertoivat tarinaa näyttelyn brändien takaa, havainnollistaen eettisen tuotannon moninaisia tasoja. Kestävän tuotantoketjun ulottuvuuksia valotettiin myös suunnittelemalla alueelle joukko symboleja, kuvaamaan eettisen tuotannon muotoja ja ulottuvuuksia. Tekstien ja symbolien avulla kuluttajan on helpompi hahmottaa ja arvioida ostopäätöksiä tehdessään, mitä kestävästi tuotettu muotoilu on.

Alueella mukana Tikaun lisäksi olivat Mifuko, Sera Helsinki, Kierrätyskeskus, Iris Hantverk ja The Organic Company. Jokaisen yrityksen toiminnan taustalla toimivat kestävän kehityksen periaatteet ja halu tehdä maailmasta parempi - yksi tuote  kerrallaan.

Videolla Tikaun perustaja ja alueen kuratoinut Taina Snellman-Langenskiöld kertoo ideasta ja ideologiasta näyttelyalueen takana.

Video Suomen Messut / Habitare

+35840 5426 969   |  tissariemmi@gmail.com

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon